Bedrijfsprofiel
ZorgKeeper is een bemiddelingsdienst die zorgdraagt voor de beste match tussen hulpvragers (cliënten) en ondersteuners (zorgkeepers). Dit levert de hulpvrager persoonlijke en professionele begeleiding op maat op en biedt verlichting aan de mantelzorger. ZorgKeeper is landelijk actief met een regionale focus en beschikt over een transparante online database waarin alle ondersteuners en hun reviews staan opgenomen. Dit maakt ons de meest toegankelijke dienst voor ondersteuning in Nederland.

Als bemiddelingsdienst houdt ZorgKeeper zich bezig met het werven, selecteren en coachen van ondersteuners die hulpvragers begeleiden bij de dagelijkse activiteiten in en om het huis. Onze ZorgKeepers worden persoonlijk en zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben ervaring en passie in en voor het vak. ZorgKeeper is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning of begeleiding in het dagelijks leven, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Met sluitende verzorgingshuizen, een vergrijzende samenleving en steeds meer ouderen die langer zelfstandig blijven wonen groeit de vraag naar diensten aan huis sterk. Wij willen helpen om deze vraag in te vullen en zijn daarom op zoek naar Zorgbemiddelaars die vanuit een franchise constructie zelfstandig een eigen regio willen leiden.

De functie
Als Zorgbemiddelaar ben je de spil tussen ondersteuners en cliënten. Je weet hoe je de doelgroep moet bereiken en welke kanalen daarbij goed werken (persoonlijk, telefonisch, digitaal etc.). Het grootste deel van de doelgroep bestaat uit ouderen en vanuit de ervaring van ZorgKeeper weet je dat de beste manier om in contact te treden is vanuit de behoefte aan gezelschap en ontmoeting. Daarvandaan kan op de specifieke ondersteuningsbehoefte worden ingespeeld.

Tijdens intakegesprekken – kennismakingsgesprekken die je voert met potentiële cliënten – koppel je de hulpvrager aan een ondersteuner op basis van de behoefte van de hulpvrager en de persoonlijkheid en specialismen van de ondersteuner. Doordat je over veel inlevingsvermogen beschikt en doortastend bent, weet je feilloos de beste match te maken. Het werven van ondersteuners vormt dan ook onderdeel van je takenpakket. Hierbij krijg je ondersteuning vanuit het ZorgKeeper hoofdkantoor, die jou de middelen en expertise biedt om je werk goed te kunnen doen.

Als persoon ben je ondernemend ingesteld en houd je van veel vrijheid in je werkzaamheden. Om potentiële cliënten te bereiken bezoek je zelfstandig locaties waar de vraag naar ondersteuning vaak ontstaat: huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, geriaters, wooncomplexen, buurthuizen, sociale wijkteams, mantelzorginstellingen etc. Je bent een netwerker pur sang en beseft dat persoonlijke, face-to-facecontact het belangrijkste is en nodig om in de behoefte aan ondersteuning bij eigen regie te voorzien. Je voelt aan hoe je echt in contact komt met de doelgroep (of hun netwerk) en hun (soms latente) vraag naar ondersteuning kunt achterhalen.

De oplossing die jij biedt heeft een grote maatschappelijk sociale toegevoegde waarde en hier haal je voldoening uit. De wetenschap dat je met jouw werk bijdraagt aan verbinding, veiligheid en plezier in het leven van de doelgroep, in combinatie met de mogelijkheid om dit zelfstandig verder uit te bouwen in jouw regio maakt jou enthousiast. Vanwege de flexibiliteit in de functie is deze bij uitstek geschikt om op parttime basis in te vullen.

Je bent klantgericht en in staat om op een korte termijn een netwerk van cliënten en zorgkeepers op te bouwen. Je weet waar je op moet inspelen om de vraag naar het dienstenaanbod te versterken (bijv. het ontzorgen van mantelzorgers). Verder ben je representatief en heb je de drive om samen met ons het ZorgKeeper concept op de kaart te zetten binnen jouw regio.

Werkzaamheden
Cliënten werven (via huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, geriaters, wooncomplexen, buurthuizen, sociale wijkteams, mantelzorginstellingen etc.)
Selecteren en screenen van zorgkeepers
Netwerken op bijeenkomsten van de doelgroep (bijv. middels het geven van een presentatie)
Onderhouden van contacten met partijen binnen het (mantel)zorg werkveld
Fungeren als 1ste aanspreekpunt voor cliënten en zorgkeepers
Invullen van overeenkomsten en contracten en controleren van de urenregistratie
Telefonische bereikbaarheid 5 werkdagen in de week (ivm het garanderen van de continuïteit richting cliënten en zorgkeepers)
Begeleiden van zorgkeepers en evalueren van de dienstverlening met de cliënt

Aanbod
ZorgKeeper biedt de Zorgbemiddelaar de kans om onderdeel te zijn van een groeiende en innovatieve onderneming in het sociaal maatschappelijke werkveld. De inzet van de Zorgbemiddelaar is evenredig gelijk aan zijn/haar succes en de daarbij horende verdiensten. De functie wordt vanuit een ZZP of BV-constructie uitgevoerd op flexibele basis. Voor elke match ontvangt de Zorgbemiddelaar een vergoeding per uur op basis van het aantal door de ondersteuner gewerkte uren. ZorgKeeper faciliteert de Zorgbemiddelaar optimaal met documentatie, systemen en marketinguitingen.

Support vanuit het ZorgKeeper hoofdkantoor
Administratieve back-office (Database zorgkeepers, facturering, betaling etc.)
Doorlopende training en kennisdeling
Gebruik van het ZorgKeeper merk (logo, huisstijl)
Online-marketing/social media/advertenties in gedrukte media
Gebruik van promotiemateriaal (presentaties, folders, visitekaartjes etc.)
Ondersteuning contracten/overeenkomsten
Ondersteuning en advies bij opbouw relatienetwerk
Gebruik van het ZorgKeeper hoofdkantoor in Blaricum (bijv. voor wervingsgesprekken)

Jouw profiel
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en de drive om de dienstverlening van ZorgKeeper op de kaart te zetten in jouw eigen regio. Je bent vindingrijk, ondernemend en klantgericht ingesteld. Betrouwbaarheid is voor jou een belangrijke waarde voor een goede samenwerking met collega’s en service richting de cliënt. Je hebt affiniteit met mantelzorg. Ervaring in de werving en selectie en/of een sociaal maatschappelijke/commerciële opleidingsachtergrond is/zijn een pré.

Jouw vaardigheden
Het nemen van eigenaarschap
Transparante communicatie en manier van werken
Betrouwbare persoonlijkheid
Empatisch van nature
Assertief en overtuigend
Ondernemend karakter
Enthousiaste uitstraling
Een sensitieve “antenne”
Resultaatgericht ingesteld
Zelfverzekerde aanpak

Enthousiast geworden en/of meer weten over de functie? Mail dan je cv en motivatie of vragen naar info@zorgkeeper.nl onder vermelding van “vacature Zorgbemiddelaar”.