Bedrijfsprofiel
ZorgKeeper is een bemiddelingsdienst die zorgdraagt voor de beste match tussen hulpvragers (cliënten) en ondersteuners (zorgkeepers). Dit levert de hulpvrager persoonlijke en professionele begeleiding op maat op en biedt verlichting aan de mantelzorger. ZorgKeeper is landelijk actief met een regionale focus en beschikt over een transparante online database waarin alle ondersteuners en hun reviews staan opgenomen. Dit maakt ons de meest toegankelijke dienst voor ondersteuning in Nederland.

Als bemiddelingsdienst houdt ZorgKeeper zich bezig met het werven, selecteren en coachen van ondersteuners die hulpvragers begeleiden bij de dagelijkse activiteiten in en om het huis. Onze zorgkeepers worden persoonlijk en zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben ervaring en passie in en voor het vak. ZorgKeeper is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning of begeleiding in het dagelijks leven, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Met sluitende verzorgingshuizen, een vergrijzende samenleving en steeds meer ouderen die langer zelfstandig blijven wonen groeit de vraag naar diensten aan huis sterk. Wij willen helpen om deze vraag in te vullen en zijn daarom op zoek naar zorgkeepers die in hun eigen regio hulpvragers willen ondersteunen en begeleiden.

De functie
Als ondersteuner (zorgkeeper) zorg je ervoor dat cliënten een unieke individuele begeleiding krijgen op basis van persoonlijke voorkeuren. Het doel is om cliënten zo lang mogelijk prettig thuis te laten wonen. Het belangrijkste in je werk is dat er een klik is met de cliënt.

In veel gevallen zijn je cliënten thuiswonende ouderen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Je fungeert als een ‘maatje’ voor je cliënt: je bent een vaste contactpersoon waarmee een vertrouwensband ontstaat. Doordat je sociaal bent ingesteld en over sterke emotionele ‘voelsprieten’ beschikt kan je in je contact met de cliënt goed volgen en zien welke behoefte aan ondersteuning gewenst is en deze vervolgens leveren. Het is echter ook mogelijk dat er aanvullende ondersteuning gewenst is (bijv. op het gebied van zorg). In dit geval heb je een signaleringsfunctie en zorg je voor een adequate doorverwijzing naar betreffende instanties.

Jouw werk heeft een grote maatschappelijk sociale toegevoegde waarde en hier haal je voldoening uit. De wetenschap dat je met jouw werk bijdraagt aan verbinding, veiligheid en plezier in het leven van de doelgroep, in combinatie met het opbouwen van een eigen klantenkring maakt jou enthousiast.

Vanwege de flexibiliteit in de de functie kun je zelf bepalen hoeveel uren je per week werkt. Doordat je een vaste klantenkring hebt ben je een vertrouwd gezicht voor je cliënten. Door jouw ondersteuning en gezelschap halen cliënten meer plezier uit hun leven.

Mogelijke werkzaamheden

In overleg met jou en met de cliënt is ook de volgende ondersteuning mogelijk:

Jouw werkzaamheden vallen onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. Dit houdt in dat je niet in loondienst bent van ZorgKeeper, maar zelfstandig werkzaam bent als ZZP’er of als particulier. ZorgKeeper is dan ook niet verplicht om loonbelasting, premie volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen in te houden van het loon en een bedrag te betalen aan de belasting. Een andere voorwaarde van de Regeling Dienstverlening aan Huis is dat je als ondersteuner maximaal drie dagen per week (ongeacht het aantal uren per dag) mag werken voor één en dezelfde cliënt.

Aanbod
Door het sociaal maatschappelijk karakter van de functie zullen de werkzaamheden, naast de financiële vergoeding, jou een voldaan gevoel moeten geven. Op basis van het aantal gewerkte uren ontvang je een vergoeding van €15,- per uur. Verder kan je gebruik maken van alle beschikbare relevante documentatie en systemen van ZorgKeeper. Reiskosten en andere onkosten kan je declareren bij de Sociale Verzekeringsbank of bij de cliënt zelf.

Support vanuit het ZorgKeeper hoofdkantoor

Jouw profiel
Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een sociale en/of zorg opleidingsachtergrond. Je bent behulpzaam, georganiseerd en servicegericht ingesteld. Daarnaast heb je integriteit hoog in het vaandel staan. Je hebt affiniteit met mantelzorg. Persoonlijke en/of professionele ervaring met (mantel)zorg is een pré. Je bent minimaal 18 jaar en spreekt vloeiend Nederlands of de moedertaal van de cliënt.

Jouw vaardigheden

Enthousiast geworden en/of meer weten over de functie? Mail dan je cv en motivatie of vragen naar: